fredag 20 maj 2011

Spänningshuvudvärk?

Spänningshuvudvärk orsakas ofta av stress. Spänningshuvudvärk är mycket vanligt och smärtan i samband med den är vanligen ganska mild. Men ingen vill ha ens den milda upplevelsen av en bultande, pulserande huvudvärk.

Om du ofta drabbas av spänningshuvudvärk  är meditation ett bra alternativ. Meditation är en enkel aktivitet av ickeaktivitet. Folk har redan använt meditation som en metod för att minska stress i årtusenden. Visste du att meditation minskar nivåerna av kortisol,  ett hormon som kan orsaka stora skador? Det har också visat sig stärka immunförsvaret och stärker kroppens förmåga att bekämpa sjukdomar.

Här är några enkla riktlinjer för att hjälpa dig att komma igång. Först, välj ett lugnt ställe att meditera på och ställa in ett alarm på 15 minuter. De flesta som mediterar brukar meditera i  20 till 30 minuter. Välj sedan en tid under dagen då du kan sitta eller ligga, utan avbrott, med slutna ögon, men hålla dig vaken.

När du hittar en plats som lämpar sig för dig, blunda och plocka upp något enkelt att fokusera på. Många människor använder sin andning. Bara andas in djupt, känn dina lungor fyllas och sedan andas ut långsamt och känn hur blodet blir berikat med syre. Var bara uppmärksam på din andning. Sedan, när din hjärna börjar vandra, som "Jag undrar hur länge det hållit på nu" eller "Vad måste jag göra idag?" bara släpp de tankarna och för din uppmärksamhet tillbaka till din andning. Försök bara att tysta din ständiga inre monolog och var medveten om din andning.

15 minuter per dag och du kommer att bli mer avslappnad, mer fokuserad och din kropp kommer att bli starkare. Du kommer att slippa spänningshuvudvärk och ditt blodtryck kommer att sjunka. Meditation, och då särskilt Mindfulness, börjar nu uppmärksammas inom svensk sjukvård och enorma summor pengar satsas på forskningen.

Ett annat bra sätt att komma igång med meditation är att använda en guidad meditation. Då är det lättare att hålla tankarna borta och du vägleds mjukt till djupare och djupare avslappning.




1 kommentar:

  1. Thank you for sharing this blog !!

    Looking for stroke recovery hospital Kerala ?? Find here the best stroke rehabilitation center in Kochi, Seha Garden International Hospital.

    SvaraRadera