torsdag 5 maj 2011

Läs Jan Lidbecks bok ”Shamanens sång-om en oundviklig människa”

Jag rekommenderar varmt att alla stressade, sjuka och friska läser
”Shamanens sång-om en oundviklig människa” av smärtläkaren Jan Lidbeck!

Den handlar om det nya Sverige och är en sanningsbaserad roman som tar upp det hårdnande kriget mellan de sjuka, läkare och Försäkringskassan. Och om hur det hårdnande samhällsklimatet inbjuder till enskilda tolkningar av komplexa medicinska verkligheter. Offren är de sjuka, läkare och vår tro på ett humant samhälle.

Det är en otroligt engagerande och spännade roman baserad på den verklighet som råder i vårt land idag. En riktig sträckläsare och en, i många bemärkelser, verklig rysare!
Ett samhällsmedicinskt drama och en medicinsk triller med satiriska inslag, på sina ställen dessutom rolig.
Den krossar myterna om sjukförsäkringen och belyser hur budskapet från statsmaken har varit (och är) dåligt underbyggd och förenklad.
Om uppfattningen att sjuka fuskar, är arbetsskygga och att läkare är alltför medgörliga och hur media har blåst upp det hela.
Hur politiska beslut har genomförts till priset av mänskligt lidande, ökat politikerföraktet och gett enhavererad syn på Försäkringskassan.
Hur kritik tystas ner och hur dagens sjukförsäkringssystem har renodlat sjukbegreppet och skalat av psykologiska och sociala livsbetingelser och hur konjukturen styr människosynen.

Denna historia gäller oss alla, de smärtsjuka, de stressade och de som kanske en dag blir sjuka och råkar i klorna på detta rysansvärda system där de sjuka anses vara parasiter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar