torsdag 19 maj 2011

Magnesium som smärtlindring

En ny studie bekräftar att magnesium minskar nervsmärta
Den är publicerad den 16 september, 2010 av Jacob Teitelbaum, MD i komplementär medicin.

Klinisk erfarenhet, samt forskning vid tillstånd av nervsmärta har visat att magnesium kan vara en effektiv behandling av smärta. Även om det är uppenbart varför magnesium kan minska muskelsmärta (det gör musklerna slappnar av), varför det skulle hjälpa nervsmärta var mindre tydligt. En ny studie på råttor som ska skrivas om i The Journal of Physiology bekräftar vår kliniska erfarenhet att magnesium minskar nervsmärta - och samtidigt pekar på hur det fungerar.

En viktig mekanism av smärta är ökad stimulering av en av hjärnans kemikalier som heter "NMDA." De få mediciner som hjälper till att minska och balansera smärta som bär signalsubstansen har nackdelen att orsaka betydande biverkningar. Magnesium tycks bosätta sig NMDA utan att ge biverkningar.

För en särskilt kraftfull effekt kan magnesium användas intravenöst, och är ett viktigt verktyg som används av de flesta holistiska läkare.  Magnesium är den enskilt mest effektiva behandling för att eliminera en akut migrän och har även visat sig lindra otroligt svår nervsmärta som ibland kan ses i pankreascancer. Det är också till stor hjälp för att lindra fibromyalgi, som både har muskel och nervkomponenter i smärtan.

Författarna av studien pekar på att magnesiumbrist kan vara en stor förstärkare av smärta. På grund av förädling av livsmedel, har de flesta människor magnesiumbrist. Om du har smärta kan en dos på 250 till 500 mg magnesium om dagen börja minska dessa brister samt din smärta efter bara några veckor - och samtidigt känner du dig mer energisk och minskar din risk för hjärtsjukdom!



1 kommentar:

  1. Undrar om magnesium hjälper vid central nervsmärta också..

    SvaraRadera