onsdag 2 februari 2011

Zonterapi som behandling

Zonterapi bygger på ett samband mellan olika zoner på fötterna och olika delar av kroppen. Genom massage på dessa zoner kan man upptäcka och behandla olika störningar.
Det finns olika former av zonterapi som utgår från olika zoner i och på kroppen. Metoden utgår från att alla delar av kroppen motsvaras av reflexzoner, som är belägna på bl.a. fötterna. Genom att med tryck eller massage behandla respektive område på foten försöker man påverka motsvarande område av kroppen.
När en störning uppträder i ett organ eller område av kroppen så är motsvarande område på fötterna mycket känsligt för tryck. Genom massage av dessa zoner försöker man återställa den normala funktionen i organet eller problemområdet.

Zonterapin kan alltså användas både som ett sätt att lokalisera problemområden och som behandlingsmetod. De olika zonerna behandlas i en viss ordning för att bästa resultat skall uppnås. Zonterapi används vid ett stort antal störningar, bl.a. huvudvärk, smärtor i rygg och leder, urinvägsbesvär och matsmältningsproblem.

Läs mer här


Smartmeditation


Ayurvediska behandlingsresor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar