söndag 20 februari 2011

Hur påverkar yoga våra smärtupplevelser?

Att leva med kronisk smärta är en orsak till konstant obehag, och påverkar din styrka, energi och dina känslor av välbefinnande. Att utföra yoga för smärtlindring kan bidra till att minimera medicinering och kan hjälpa dig att leva ett lyckligare och rikare liv. De bästa teknikerna för smärtlindring är Yogans andning, avslappning och meditation. Dessa tre aspekter av yoga hjälper dig att, minska kroppens spänningar i reaktion på smärtan, och ger en möjlighet att "gå igenom" smärtan stället för att motarbeta den.

Yoga tros minska smärtan genom att hjälpa hjärnans smärtcentrum reglera gate-kontrollerande mekanismen som finns i ryggmärgen och öka utsöndringen av naturliga smärtstillande medel i kroppen. Andningsövningar som används i yoga kan också minska smärtan. Eftersom muskler har en tendens att slappna av när du andas ut, kan dessa bidra till att skapa avslappning och minska spänningen. Medvetenhet om andning bidrar till att uppnå en lugnare, långsammare andning och det i sin tur hjälper till med avslappning och ger smärtlindring. Att förlänga tiden för utandningen kan bidra till att skapa avslappning och minska spänningar i kroppen.
 

Avslappningsträning är ett steg - för - steg-förfarande för att få kroppens muskler att slappna av, vilket hjälper till att motverka kroppens naturliga tendens att öka muskelspänningar på ett omedvetet försök att "pusha" bort smärtan  - som bara orsakar att smärtan ökar. Mental avslappning är mer effektivt för lindring av kronisk smärta när den kombineras med meditation och andning.

Meditation minskar ditt sinnes ständiga prat och koncentrerar sig bara på känslan av att inte tänka. Regelbunden daglig meditation bygger en grund av inre styrka genom att öppna en dörr till en del av dig själv som inte styrs av kraven från din fysiska kropp. Börja med fem minuter. Bygg upp tiden sakta tills du kan göra 20 minuter. Du kanske vill prova två 20 minuters sessioner så småningom, en på morgonen och den andra på kvällen

Yogans innehåll av avslappningsövningar och meditation kan minska din smärta. Börja med att prova någon form av lättare yoga och om det inte fungerar, prova en annan teknik. Vid vissa smärttillstånd är yoga kanske inte lämpligt, prova då gärna att meditera istället.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar