söndag 27 februari 2011

Homeopatiska medel för reumatoid artrit (RA)

Vad är homeopati?
Homeopati är ett system som bygger på konceptet att "lika botar lika”. Man använder små mängder av naturliga ämnen för att stimulera kroppens eget försvar mot specifika symtom..

Eftersom reumatoid artrit (RA) är en autoimmun sjukdom så fungerar homeopati på RA symtom genom att optimera kroppens försvarssystem. Homeopatiska läkemedel kan också vara till hjälp när den stöds av konventionell behandling. Bland de vanligaste homeopatiska preparat för reumatoid artrit (RA) är Apis (från Bi gift), Arnica, Bryonia (vild humle), Ledum (från skvattram) och rhus toxicodenron (från Poison Ivy).


Apis förknippas ofta med akuta symtom, framför allt svullnad och ömhet. Lederna känns varmt och har stickande smärta. Apis minskar stelhet och smärta, mest runt händer och knän.
Kyla kan ge lindring medan värme kan förvärra symtomen.

Arnica används mot smärtan t.ex vid reumatiska smärtor som smärtlindring på kvällen.


Bryonia används för inflammation, svullnad och ömhet av muskelvävnad och leder, när lederna
är svullna, röda och varma. Obehagen förvärras av torr, kall väderlek och smärtorna är vassa, eller av bultande eller karaktär. Även den minsta rörelse eller beröring skapar obehag.

Ledum är utmärkande för att hjälpa när smärtan går uppåt, från tårna, upp genom anklarna till knäna. De blir värre av rörelse och från värmen i en säng. Ledum underlättar svullnad i höftledenen när lederna kan knaka och svullnar. Kalla omslag lindrar både smärta och svullnad.

Rhus toxicodendron används mot rastlöshet och en vilja att röra sig ständigt på grund av den lättnad som väckts av rörelsen. Kallt och fuktigt väder orsakar ofta försämringen, medan värme ger lättnad. Rhus Bryonia används när du känner försämring när du rör dig.

Artros beror främst på slitage på lederna. Det är vanligast att den utvecklas genom åldrande, men kan också bryta ut på grund av trauma eller annan sjukdom.

Rhus toxicodendron är en av de bästa lösningarna för artrit. Det är särskilt användbart för vid stelhet i leder som blir värre av väderomslag, och bättre med rörelse. Personer som är rastlösa har ofta nytta av denna behandling.

Calcarea carbonica används för artrit som känns sämre i kyla eller fuktiga förhållanden, särskilt när knäna är mest smärtsamma. Människor som är ur form och har övervikt får ofta denna behandling.

Calcarea fluorica rekommenderas ofta när artrit är relaterad till tidigare skador.

Kali carbonicum får användas när en persons lederna har permanent svullna eller lederna har deformerats genom artrit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar