torsdag 24 februari 2011

Homeopati och Fibromyalgi

Homeopatiska medel används för att balansera de stressfaktorer som ligger bakom symtomen vid fibromyalgi. Detta är ofta ett mycket effektivt, snabbt sätt att skapa mindre smärta.
Här är en lista över användbara homeopatiska läkemedel för fibromyalgisymtom. Men mixtra inte på egen hand med homeopatiska medel, konsultera en homeopat först.
 
Den vanligaste som används för muskelsmärta är Arnica Montana. Arnica är en ört som kan användas utvärtes som kräm på specifika områden där det finns blåmärken och smärta. Som ett homeopatiskt medel kan Arnica tas oralt, för att komma åt smärtan på ett djupare sätt. Arnica fungerar genom att förbättra cirkulationen och minska både känslomässiga och fysiska spänningar i musklerna. Det är särskilt användbart när en olycka eller annan traumatisk händelse kan ha orsakat uppkomsten av fibromyalgi.
Ett annat vanligt homeopatiskt medel för fibromyalgi är Rhus toxicodendron, som används för stelhet som blir bättre vid varmt väder. Rhus toxicodendron används ofta för att lindra smärta i lederna.

Bryonia är homeopatiskt medel som används när hårda muskelgrupper och huvudvärk är vanligt.

Causticum är ett annat homeopatiskt medel för ömhet, svaghet och stelhet i musklerna som blir värre vid kyla och / eller överanvändning.

Gelsemium är ett botemedel för fibromyalgi när benen känns tunga och slöa. Det används också när det finns en låg feber med mycket värk, ungefär som att ha influensa hela tiden. Gelsemium ordineras ofta när symtomen blir värre i fukt, kyla, eller varmt och vått väder, eller efter ansträngning.

Cimicifuga är ett homeopatiskt medel som ska användas när det finns spasmer i de stora muskelgrupperna, när kroppen känns öm och blåslagen och det kan finnas ryckningar i musklerna. Den fibromyalgipatienter som skulle gynnas av Cimicifuga mår även bättre vid värme och vila och mår sämre med rörelse, när det är kallt och under menstruationscykeln.

Hypericum är ett homeopatiskt medel som hjälper till att läka nervsmärta. Det är särskilt användbart när det finns domningar eller stickningar i armar och ben, eller utstrålande smärta från ett område till ett annat. Hypericum är användbart för den outhärdliga smärta som utstrålar längs nervbanorna, som blir värre med rörelse och beröring. Hypericum är det latinska namnet för Johannesört, och kan vara fördelaktigt vid depression som ofta följer på fibromyalgi.

Homeopatiska medel finns även i blandningar av två eller flera ämnen som blandas med varandra. Användningen av flera ämnen i kombinationer ger en bredare effekt när inte ett enstaka medel hjälper.

Ju högre styrka som användas av homeopatiska läkemedel, desto viktigare är det att dosen är exakt den som passar fibromyalgipatienten.
Om ingen förbättring märks efter några dagar är det inte rekommenderat att ta ytterligare doser av samma medicin.
Även om de flesta homeopatiska medel är i tablettform för invärtes bruk, det finns ett antal homeopatiska medel för utvärtes bruk. Det kan vara i salvor, gel eller spray. Även om de har en liknande grad av effektivitet, har de alla vissa fördelar och nackdelar.
Homeopatiska medel måste anses som en integrerad del för att minska fibromyalgisymtom. Användningen av dessa kommer att minska stressen som hålls kvar i muskelvävnaden, och kommer ge smärtlindring. Detta hjälper dig att att skapa mer nödvändiga livsstilsförändringar, eftersom du kommer må bättre och ha mer energi.



Läs mer om alternativa metoder här

Meditation mot Fibromyalgi-smärta hittar du här

Läs mer här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar