fredag 18 februari 2011

Vad är hypnoterapi?

Hypnoterapi är ett en teknik där man  arbetar med emotionella och psykiska problem under hypnos. Den koncentrerade uppmärksamhet som uppstår under hypnosen gör det möjligt att bearbeta problem och trauman i en “här och nu” situation. Detta gör det möjligt för en person att förstå situationer och lösa problem på ett helt annat sätt än i ett normalt och vaket tillstånd..

Under hypnos tar sinnet emot behandling utan att vi reagerar med skepsism, rädsla för förändring och andra försvarsmekanismer som vi har mot det okända.

Med hypnosterapi kan man ibland nå dramatiska förändringar och det är ett utmärkt behandlingssätt för att bearbeta trauman, bryta dåliga vanor mm

Om vi jämför hypnos och hypnoterapi med ett kirurgiskt ingrepp, kan vi säga att det faktum att försätta en person i hypnos motsvarar anestesin, man “söver” patienten så att den blir mottaglig för själva operationen, som hypnoterapin kan liknas vid.

Under hypnos är vi mycket mottagliga för inlärning och en hypnoterpeut kan få oss att uppleva situationer på ett helt annat sätt och få oss att till exempel, reagera utan rädsla i situationer som förut skrämde oss.

I detta tillstånd har man dessutom tillgång till alla sina minnen och erfarenheter och kan därför, med ledning av hypnoterapeuten, utnyttja alla sina kunskaper för att hitta lösningar på problem man inte tidigare lyckats lösa.
 
Meditation mot smärta                                                                         



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar