onsdag 9 mars 2011

Vad är Holistisk medicin?

Många av de alternativa metoderna uppmärksammar de mentala, emotionella och andliga aspekterna av hälsa, utöver den fysiska kroppen. Terapier som hypnos och visualisering påstår sig kunna ändra fysiska förhållanden genom rent mentala insatser. Namnet "holistisk medicin" kommer från föreningen av sinnet och kroppen. Holistiska praktiker behandlar "hela människan" i motsats till de enskilda organ i kroppen där symptomen uppträder. Vikten av egenvård och förebyggande vård är mycket viktigt för den holistiska medicinen.

Holistisk healing innebär att man väljer att leva en mer balanserad livsstil. Det som skiljer främst holistisk healing från alternativ medicin, komplementär medicin, och integrativ medicin är att fysisk hälsa inte nödvändigtvis är i fokus. Ändå är det ofta upplevelsen av fysiska obehag som först kommer att föranleda en persons strävan efter holistisk healing.
Det är sant att våra smärtor och andra fysiska besvär kräver vår uppmärksamhet. Det är svårt att bortse från det uppenbara när vi har fysiskt ont. Sunt förnuft säger oss att vi bör försöka bidra till att lindra våra besvär. Holistisk healing är inte en "alternativ" till konventionell sjukvård. Ibland kan ett besök hos en läkare eller sjuksköterska vara den bästa vägen att ta itu med problemet.


Fysiska sjukdomar är symtom på en större obalans som kan eller inte kan ha en bakomliggande orsaker i det psykiska.
Holistisk eller "holistisk" healing behandlar alla delar av individen, inte bara den fysiska kroppsdelen hos en person där symtomen uppstår. Holistisk healing är inte avsedd att fungera som ett plåster eller en engångsbehandling. Det är en pågående upptäcktsresa i jakt på svar och i slutändan, att kunna leva bättre, bli friskare och att sträva efter helhet.

Holistisk healing är verkligen en livsstilstrategi. Denna helhetssyn innefattar kropp-själ-strategier för att finna och upprätthålla välbefinnande. Totalt Wellness och "helheten" värderas högt. Alla delar av en persons liv (fysisk healing, psykisk hälsa och friskvård, emotionella välbefinnande och andliga övertygelser och värderingar) beaktas. Ett holistiskt synsätt innebär att man har verktyg som hjälper till att stå emot begär och hitta sin personliga styrka.

En person som vill hitta helheten lär sig snart att det är viktigt att vårda relationer, ta hand om vår planet och vår miljö, och har medkänsla för mänskligheten i allmänhet, och acceptera och tolerera olikheter bland en blandad befolkning av människor.


Läs mer om alternativa behandlingsformer här. Ladda ner ett gratis välfyllt häfte med info om dessa.

Läs mer

1 kommentar:

  1. Warning:

    http://www.gotquestions.org/holistic-medicine.html

    and God bless see:
    Fix link closer:
    x.co / 13iGi

    Regards Joel Kall

    SvaraRadera