onsdag 6 april 2011

Spirulina som kosttillskott

Trötthet, även känd som, utmattning eller apati, definieras normalt som en känsla av brist på energi. Trötthet är inte samma som dåsighet, men viljan att sova följer med trötthet. Apati är en känsla av likgiltighet, som faktiskt kan följa med trötthet eller existerar oberoende av varandra.

Spirulina fungerar som ett trötthetsupplement eftersom det ger mycket energi.
Vitamin B12 spelar en mycket viktig roll i ökningen av energi och är en av de viktigaste faktorerna i Spirulina som bidrar till att minska tröttheten.
Spirulina främjar hälsa på många sätt. Det skyddar kraftfullt från oxiderande stress och stöder starkt immunförsvar och hjälper till vid inflammatoriska reaktioner.

Vetenskapliga studier tyder på att det kan vara särskilt bra för hjärnan, hjärtat, immunförsvaret och mer, så att du lättare kan möta livets utmaningar.

Spirulina har visat sig att ha en viktökande effekt och korrigera anemi hos både undernärda HIV-infekterade och HIV-negativa barn på grund av dess utmärkta näringskvalitet. Spirulina är effektiv för klinisk förbättring av melanos och keratos på grund av kronisk arsenikförgiftning.

Enligt en undersökning 2005 visade att spirulina skyddar mot hösnuva. En senare dubbelblind, placebokontrollerad studie under 2008 med 150 allergiska patienter visade att Spirulina betydligt minskade utsöndringen av pro-inflammatoriska interleukin-4 med 32 %, och patienterna upplevde symtomatisk lindring. Dessutom har Spirulina konstaterats minska inflammationer som är inblandade i artrit hos geriatriska patienter genom att stimulera utsöndring av interleukin-2, som hjälper till att reglera den inflammatoriska reaktionen.

En studie från 2007 fann att 36 frivilliga försökspersoner som tog 4,5 gram spirulina per dag, under en sexveckorsperiod uppvisade betydande förändringar i kolesterol och blodtryck, sänkte totalkolesterol, ökade HDL-kolesterol, sänkte triglycerider, och sänkte systoliskt och diastoliskt blodtryck. Denna studie innehöll dock inte en kontrollgrupp, så forskare kan inte vara säkra på att de observerade förändringarna beror helt eller ens delvis på effekterna av Spirulina maxima, i motsats till andra påverkande variabler (dvs, historia effekter, mognad effekter eller efterfrågan egenskaper).

En randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad interventionsstudie med geriatriska patienter fastställde att spirulina bidragit till att avsevärt minska LDL-till-HDL-kvoten efter fyra månader av tillskott.


Läs mer

Läs mer om alternativa behandlingsmetoder här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar