tisdag 12 april 2011

Meditation mot ångest

För personer som lider av stress och ångest är meditation definitivt en lösning. Tusentals människor runt om i världen har kunnat sluta med sin medicinering mot ångest genom meditation, vilket har varit deras källa till styrka och förändring. Att lindra stress och ångest med meditation är ett naturligt och effektivt sätt och allt fler läkare rekommenderar meditation för att bota många stressrelaterade sjukdomar. Även i ett tillstånd av djup depression kan meditationer med affirmationer, bilder och visualiseringar ha en kraftfull inverkan på din tankeprocess, vilket ger dig möjlighet att läka din ångest.

Det bästa sättet att förstå hur meditation kan hjälpa till med ångest och stress är genom att uppmärksamma ett par exempel:

För panikattacker och ångest hjälper meditation med visualisering och andning.

Låt säga att du uppleva en panikattack när du är i en folkmassa och blir överväldigad av en känsla av klaustrofobi och extrem oro. Det är som om en känsla av ren rädsla fyller varje cell i din kropp och du vet inte exakt vad som händer, men känner att något riktigt illa kommer att hända. Naturligtvis är det inte så, men av någon anledning är din hjärna är kopplad till att tro att det värsta möjliga händer när denna situation uppstår.

Att regelbundet utöva meditation med visualiseringstekniker för ovanstående situation skulle innebära:  

Först går du in i ett tillstånd av djup avslappning, andas långsamt och djupt, sedan använder du visualiseringar för att ändra hur du reagerar i en folkmassa. Ofta upplever människor denna typ av panikattack i en folkmassa helt enkelt på grund av rädsla för att faktiskt få en attack.
Använd din fantasi, se dig själv besöka platsen där du senast hade problem med nervositet och oro.
Denna gång framställer du en bild av dig själv som lugn självsäker och du ser hur du kan andas djupt och har en känsla av att vara avslappnad.
Använd positiva affirmationer som
"Jag känner mig bekväm och glad tillsammans med andra när jag befinner mig i en stor folkmassa."
"Det finns alltid tillräckligt med ren och frisk luft för varje andetag och oavsett hur många människor det är i ett rum så lugnar sig min puls och min andning är stadig. " 


Meditation är också mycket framgångsrik vid flygrädsla. Även starka panikattacker kan förhindras med hjälp av rätt tanke och andningsteknik. Tanken är att kunna ingripa så fort din hjärna börjar leda dig mot oro. Innan en flygning skulle du kunna göra en daglig session ångestmeditation inför flygningen, och när tiden kommer ha en lista med affirmationer redo som försvar.
Om du har visualiserat allt som helt bra fram till det är dags att kliva på planet så betyder att du kommer vara förberedd och avslappnad på ett djupare plan. Så snart du märker att ditt medvetna sinne börjar oroa dig skjuter du tillbaka med
"Jag går framåt med en anda av glädje och entusiasm. Jag är säker, jag är lugn, och jag har fullständig kontroll."
Se till att din andning lugnar sig och arbeta fram ett antal som passar dig, till exempel andas in medan du räknar till åtta, håll andan, räkna till åtta, sedan andas ut medan du återigen räknar till åtta. När du märker hur framgångsrik denna metod är kommer du att kunna flyga utan oro alls.


Om du vill vara fri från ständig oro, press och ångest måste meditation övas regelbundet och det kommer på sikt att ge dig ett liv som är lugnt och fridfullt och du kommer att vara glad och avslappnad.

Läs mer om alternativa behandlingsmetoder. Ladda ner ett gratis häfte här.


Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar