måndag 11 april 2011

Mer om meditation mot smärta

Har du upplevt de positiva effekterna av meditation?
En ny studie som tittat på 18 friska unga vuxna som aldrig mediterat tidigare har funnit att med bara en 20-minuters instruktionsfilm med sessioner i mindfulness meditation, fanns det en signifikant minskning av smärta när försökspersoner utsattes för smärtsamma stimuli.

Enligt forskaren Fadel Zeidan, PhD, som är forskarassistent vid Wake Forest University School of Medicine och som också arbetat med studien, kan meditation vara till nytta för förvaltningen av postoperativ smärta eftersom det distraherar sinnet och minskar känslomässiga reaktioner på smärta. Zeidan säger att ett vandrande sinne är normalt vid de första tillfällena och att du helt enkelt måste föra tillbaka ditt  medvetande till din andning.

Livet är stressande nu för tiden, och medan massage är ett utmärkt sätt att varva ner kan det dock vara lite svårt för plånboken. Eftersom pengars elände skapar mycket stress på egen hand, är det bra att hitta saker som kan hjälpa dig att varva ner som inte kostar ett öre. Meditation är en sådan sak.

Meditation finns i många former. Du kan fokusera på dina andetag, en enda tanke, eller ett mantra för att rensa ditt sinne. Du kan också göra en guidad meditation som fokuserar din uppmärksamhet till olika delar av kroppen, eller vägleda din fantasi till en fridfull plats. Ett bra sätt att minska stress, är meditation som stärker relationen mellan din kropp och själ. Målet är att stilla ditt sinne genom att fokusera på stunden, istället för din oro och stress.


Läs mer

En guidad meditation mot stress och smärta hittar du här för endast 89 kronor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar