onsdag 24 augusti 2011

Ayurvedisk behandling mot artrit

Ayurveda erbjuder flera alternativ för behandling av artrit . Flera studier nyligen i USA, Indien och på andra platser har bekräftat att ayurvedisk behandling fungerar bra för behandling av sjukdomen.
Enligt Ayurveda, kan artrit orsakas av försämring av Vata (luft) dosha, och på grund av överdriven samling av ama (giftigt ämne på grund av felaktig matsmältning) i kroppen. När ama börjar öka i kvantitet, börjar det att ackumuleras i svagare delar av kroppen, och en försämring av vata sker, vilket resulterar i artritproblem.
Ayurveda anser att varje individ är unik, och därför, även om de yttre symtomen kan vara likartade skiljer vägen till deras läkning. Detta innebär att botemedel mot artritsmärta är olika för varje individ. Ayurveda menar att artrit kan bero på överskott och ansamling av vata, pitta eller kapha i kroppen. Därför kommer den ayurvediska läkaren att bestämma exakt vilken typ av artrit det handlar om och med specifik behandling erbjuda effektiv lindring.
Vata-typ av artrit
Om din artrit orsakas på grund av vata kan lederna spricka och blir torra, men blir inte svullna. Förutom allmän behandling svarar vata-typen väl på tre till fem dagars avgiftning och ett anti-vata kost.
Pitta-typ av artrit
Denna typ av artrit kännetecknas av inflammation, lederna blir svullna och smärtsamma även utan rörelse. De kan vara röda och kan vara heta att beröra. Denna typ av artrit svarar bra på en veckas avgiftning kost och anti-Pitta kost.
Kapha-typ av artrit
I denna typ av artrit blir lederna svullna, men känns kalla och fuktiga snarare än varma. En liten rörelse kan tendera att lindra smärtan i detta fall. Denna typ av smärta svarar på en eller två veckors avgiftning kost och anti-Kapha kost, ljus, torr och varm mat.
Diet: Tre till fem dagars avgiftningskost rekommenderas med grönsaker, juice, kryddor och örter tas på fastande mage.
Lavemang och tarmrensningen görs för att avgifta kroppen.
Olja: Flera eteriska oljor används externt för att hjälpa kroppen bli av med gifter och samtidigt lindra smärta och förbättra rörligheten.
Mahanarayan olja hjälper till att förbättra flexibiliteten när det blandas med sesamolja , hjälper mot muskeltrötthet och stelhet och lindrar smärta. Oljan bryter ner blockeringar och börjar läka lokalt. Efter applicering av olja ökar värmen värme, yoga, bad eller lätt träning förbättrar tillståndet.
Värme terapi: Patienten kan behöva sitta i en bastu, eller få ånga applicerat direkt på det drabbade området.
Kylterapi: Kylterapi innebär att man använder kalla förpackningar, blötläggning i kallt vatten och ismassage.
Örter och kryddor: Ayurveda använder också flera örter och kryddor externt och internt vid behandling av
artrit.
Förhoppningen är att rena kroppen och minska smärta och stelhet. Golden Seal, mynta, ephedra, nirgundi, gentiana, eukalyptus blad, Quassia, scute, coptis, phellodendrom, aloe, sibiriska gingseng, guggul, du Huo, myrhh, lugusticum och yucca är några sådana örter som används för behandling.
Senaste forskningen: American College of Rheumatology som utförde en studie på 90 personer med artros. Studien visade att 50 procent av dem tog en kombination av gurkmeja, ingefära och ashwagandha och de ovan redovisade kryddorna fick betydande förbättring av smärtlindring och rörlighet. Detta är, i motsats till bara 20 procent i placebogruppen som rapporterat smärtlindring.
Stöd barnen i nepalesiska bergsbyar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar