torsdag 4 augusti 2011

Viktiga vitaminer vid smärta

Vitamin B-komplex
Komplettering med tre medlemmar av vitamin B-komplex - nämligen, tiamin, vitamin B6, och / eller vitamin B12 - kan minska smärta, särskilt neuropatisk och muskuloskeletala smärtsyndrom. Till exempel undersökte en dubbelblind studie av 376 patienter med akut smärta i ländkotorna tillskott av dessa tre vitaminer som ett komplement till behandling med diklofenak, en icke-steroida antiinflammatoriskt läkemedel. Tillägget av vitaminer till läkemedlet visade sig vara signifikant bättre för patienter med svår smärta. 
Likaså fann en dubbel-blind studie av patienter med kronisk ryggsmärta att efter sex månader, när de hade kompletterat patienterna, en signifikant bättre psykosomatisk status, en tendens till bättre rörelseförmåga, och halvering av återfallsfrekvens. Av  icke-återfall  patienter tenderade det kliniska tillståndet att förbättras med tiden i B-vitamin gruppen, medan den tenderade att försämras i placebogruppen.  Den analgetiska effekten beror på ökad tillgänglighet och / eller effektiviteten av noradrenalin och 5-hydroxitryptamin fungerar som hämmande sändare i nociceptiv systemet. 
Tiamin
Massiva intravenösa doser av tiamin undertrycker överföring av neurala stimuli till muskler genom att producera ganglieblockerande blockad.
Vid en undersökning var det en förbättring i 78% av 69 huvudvärk patienter, 71% av 56 patienter med smärta i rygg och leder, och 63% av de åtta patienter med neuralgi. Fem av de åtta huvudvärkpatienterna hade känt av illamående, annars fanns det inga biverkningar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar