onsdag 3 augusti 2011

Mineralbalansen är viktig vid Fibromyalgi

Den kemiska balansen i kroppen beror på balansen av mineraler i systemet. Varje mineral är beroende av andra mineraler i ett specifikt förhållande att fungera effektivt. Mineraler är också känd som co-enzymer, som arbetar med enzymer för att skapa energi i tillväxt och läkning av vävnader. Mineraler hjälper speciellt ben och blod, ser till att nervsystemet fungerar, och reglera spänningen i musklerna. Mineraler behövs för att få syre till musklerna och för att minska smärta och trötthet.

Kalcium är den vanligast förekommande mineralen som finns i kroppen, särskilt i ben och tänder och i mjuka vävnader. Kalcium används för muskelkontraktion och tillväxt, att reglera nervsystemet och till hjärtats funtioner, för att koagulera blodet, att bryta ner fett, och att stabilisera protein. Kalcium behövs mer än något annat mineral.
Kalcium finns i tång, mandel, äggula, mörkt gröna bladgrönsaker som grönkål, spenat, kål, och i de flesta mejeriprodukter.

För fibromyalgi, är magnesium den vanligaste mineralen som används för att minska stressen i musklerna. Magnesium är den fjärde mest förekommande mineralen i kroppen, och den näst vanligaste i muskelvävnaden. Det hjälper till att slappna av musklerna, expandera luftvägarna, reglera hjärtrytmen och är fördelaktigt för nervsystemet. Magnesium behövs för över 300 enzymreaktioner och är den viktigaste mineralet som behövs för att energi ska bildas. Hela energiproduktionen är beroende av magnesium, och även en liten magnesiumbrist kan bromsa produktionen av energi. Brister på magnesium kan orsaka svullnad av cellmembranen, härdning av mjukdelar, sömnstörningar och irritation. Magnesium finns i hela korn, mörkgröna bladgrönsaker, tång, och många typer av nötter och baljväxter. Magnesium i tillskott bör kombineras med kalcium i 2 delar kalcium till 1 del magnesium, eller minst 600 mg kalcium för 300 mg av Magnesium.

Äppelsyra i tillskott med magnesium har visat sig öka mängden syre och energi tillgänglig för cellerna. Äppelsyra finns i många citrusfrukter och äpplen. The Journal of Nutritional Medicine publicerade en studie av den kombinerade effekten av magnesium och äppelsyra för fibromyalgipatienter. I deras test används 1200 till 2400 mg äppelsyra, med 300 till 600 mg magnesium, under 4 till 8 veckor, med 15 försökspersoner. Resultaten av deras studie visade en betydande smärtlindring inom 48 timmar och en mätbar minskning av smärta i ömma punkter.

Kalcium och magnesium arbetar tillsammans för korrekt metabolism. Kalcium och magnesium måste hållas i balans i förhållandet 2:1. Ett överskott av kalcium i systemet bryter ner magnesiumnivåerna. Magnesium är en vanlig brist hos dem som har ett högt mejeriintag. Eftersom det rekommenderas att ta 350 till 400 mg. av magnesium, skulle motsvarande mängd kalcium vara mellan 700 till 800 mg. vara i balans. Se till att komplettera ger rätt förhållandet mellan kalcium magnesium och att lägga till ytterligare mineraler för att hjälpa till med assimilering av spårämnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar