måndag 24 januari 2011

Ayurveda och smärta

Ayurvediska behandlingar har ofta stor framgång när det gäller att behandla smärta. Här kan du läsa lite mer om hur ayurvedan resonerar runt smärtproblematik.

Enligt Ayurveda orsakas kronisk smärta obalans i dosorna och påverkas av många faktorer som kost, matsmältning, toxisk ansamling, stress, nivåer motion och dagliga rutiner

1) Bli av med ansamling av gifter och föroreningar

Ayurvedisk oljemassage hjälper till att lossa föroreningar som finns inbäddade i vävnaderna och hjälper också till så att dessa absorberas i cirkulationen och slutligen elimineras smärta.
2) Rätt kost

Ayurveda rekommenderar en lättsmält och och närande kost som förbättrar matsmältningen tillsammans med ayurvediska örtpreparat som hjälper till att återställa balansen i kroppen.

 
3) Matsmältning
Ofullständigt smält mat skapar toxiner och föroreningar som så småningom absorberas, hamnar i kroppens vävnader och stör deras funktion vilket leder till en kronisk smärta. Detta behandlas med en korrekt användning av kryddor och oljor i matlagningen.

4) Balansering av nervsystemets aktivitet

Vata obalans är en underliggande orsak till smärtsamma tillstånd och balanseras genom särskilda dieter, örter, rengöringsprogram, meditation, yoga och andningsövningar.
5) Stress

Överdriven mental, emotionell och fysisk stress kan förvärra symtomen vid många kroniska smärttillstånd. Ayurveda behandlar det med massage och värmebehandling samt yoga.

6) Livsstil
En av de viktigaste faktorerna för en hälsosamt liv är att ha en livsstil som inte stör den naturliga kroppsliga rytmen. Med hjälp av ayurveda kan du skapa ett dagligt schema som ökar balansen i din fysiologi och stödjer helandet i kroppen.

7) Motion
Ayurveda rekommenderar ordentliga stretchingövningar eftersom det har en mycket positiv effekt på cirkulationen och nervsystemet.

Indien, och framför allt Kerala, är där du hittar den bästa ayurvedan. Läs mer om behandlingsresor till Kerala här.

Smartmeditation

Gratis häfte med alternativa behandlingsmetoder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar