onsdag 12 januari 2011

Affirmationer som verktyg

I många meditationer, och kanske då särskilt inom Mindful meditation förekommer affirmationer som en del av meditationen. Att affirmera innebär att fokusera på hur man vill att något ska vara. Du kan till exempel afffirmera din kropp som frisk, rörlig och spänstig utan varje tillstymmelse till smärta.
Vi affirmerar egentligen ständigt. Att sucka och beklaga sitt öde är också en typ av affirmation som befäster och fokuserar en dålig känsla/smärta etc.
Ett sätt att bryta ett negativt tankemönster är att börja med affirmationer/meditation med affirmationer.
Innan du utör din affirmation, den må gälla hälsa eller pengar, är det bra att använda följande övning:

Guide till Meditation  och Effektiva affirmationer

Börja med att slappna av och rensa ditt sinne 3-4 minuter. Följ sedan dessa tre steg så ökar du kraften av din affirmation.
 
Sitt i en bekväm stol med ryggen rak, fötterna på golvet, slutna händerna vilande lätt i ditt knä och slut dina ögon.

Koncentrera dig på att slappna av i kroppen. En bra teknik för detta är att skicka en avkopplande meddelande först till dina fötter, sedan arbetar du dig upp genom vaderna, lår, mage, bröst, axlar, nacke, armar, händer, osv tills du kan känna att varje del av din kropp helt avslappnad och bekväm. Koncentrera dig på din andning, ta flera djupa, lugnande andetag. Varje gång du sakta andas ut känner du dig mer och mer avslappnad.

Koncentrera dig och räkna långsamt till 10-1. Slappna av mer och mer för varje siffra som du räknar nedåt. Tillbringa cirka 10 till 15 minuter med att praktisera denna meditationsteknik innan din affirmation

En effektiv smärtmeditation med affirmationer hittar du här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar