tisdag 21 juni 2011

Detox mot fibromyalgi

Fibromyalgi kan påverka praktiskt taget alla delar av kroppen. Sömnlöshet och trötthet är två vanliga symtom. Tyvärr har ett botemedel mot fibromyalgi inte upptäckts, men läkare och forskare har upptäckt flera framgångsrika former av behandling som gör det lättare för patienterna att hantera denna ibland handikappande sjukdom. Många av dessa behandlingar bedöms vara alternativa metoder, och medan vissa kan anses kontroversiella, är de som arbetar med denna sjukdom på daglig basis upprymda när de hittar någon typ av behandling som fungerar.

Detox diet för att bota fibromyalgi
Ett populärt alternativ är en detoxdiet för att bota fibromyalgi. Fungerar det? Vissa människor tycker att en detox diet kan ge bättre och mer långsiktiga resultat än vanliga läkemedel. Detox innebär att avgifta kroppen från så många gifter som möjligt.

Var kommer dessa toxiner ifrån?
Generellt kommer gifter från olika källor, exempelvis ohälsosam mat, förorenad luft, och även föremål som används på daglig basis, såsom aluminiumkastruller. Det finns inte ett magiskt piller som kommer att befria kroppen från dessa toxiner, men genom att följa en viss diet kan du kanske eliminera många av de symptom som uppstår i samband med fibromyalgi. Samtidigt måste du se på världen omkring dig och försöka att begränsa din exponering för gifter.

Vad du stoppar i din kropp i en detoxdiet
Många föredrar att börja med att dricka koffeinfria detoxteer som ofta finns i lokala hälsobutiker och innehåller en kombination av örter som hjälper kroppen att rensa sig själv. Örter som echinacea, bockhornsklöver och ingefära används ofta i matlagning också. Andra populära och hälsosamma livsmedel är massor av råa frukter och grönsaker, till exempel:

broccoli
blomkål
broccoli
groddar
lök
vitlök
kronärtskocka
rödbetor
röda och gröna grönsaker

Tillsammans med dessa livsmedel, är en av de viktigaste saker du kan göra för kroppen att dricka mycket vatten under hela dagen, vilket bidrar till att spola ut ditt system.

Vad du inte ska stoppa i din kropp
Vilken mat ska man undvika?
Livsmedel som har låga näringsvärden, såsom sockrade drycker, godis etc. Livsmedel som innehåller socker, vitt mjöl, mättade fetter och konserveringsmedel. Du kanske blir förvånad över hur många konserveringsmedel som sätts i livsmedel, så ta för vana att läsa innehållsförteckningen innan du köper.

Inledande dietsymtom
Bli inte förvånad om din kropp går in i lite av chock när du väl börjar detoxdiet för att bota fibromyalgi. Det kommer att ta ett litet tag att anpassa sig, och under tiden kan du uppleva diarré, huvudvärk och illamående. Börja kostomläggningen långsamt, istället för allt på en gång. Börja med att ändra typen av kött du äter från rött kött till bara vitt. Vissa dieter kräver en eliminering av kött helt och hållet, men återigen, gör det gradvis. Lägg till mer fullkorn när du eliminerat kött, mejeriprodukter, och äggprodukter. Bli inte förvånad om du upplever ökad trötthet eller sjukdomskänsla under de första veckorna. Så småningom kommer dock kroppen anpassa sig, och förhoppningsvis kommer du att märka en markant skillnad i hur du mår varje dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar