lördag 29 oktober 2011

Så behandlas smärta inom ayurveda

Enligt ayurveda, som är ett ett holistiskt sätt att leva, är kronisk smärta orsakad av obalanser i doshorna och påverkas av många faktorer som kost, matsmältning, ansamling av gifter, stress, motion och dagliga rutiner.

1) Ta bort ansamlingen av gifter och föroreningar
Ayurvedisk örtoljemassage hjälper till att lossa föroreningar som är inbäddade i vävnaderna och hjälper dem att lätt absorberas i cirkulationen och slutligen eliminera smärtan.

2) Rätt kost
Ayurveda rekommenderar en lättsmält och närande kost som förbättrar matsmältningen tillsammans med ayurvediska växtbaserade preparat som hjälper till att återställa balansen i de mekanismer vars fel orsakar kronisk smärta.

3) Att skapa en stark matsmältning
Ofullständigt smält mat skapar gifter och föroreningar som så småningom absorberas i vävnader och stör deras funktion vilket leder till en kronisk smärta. Detta behandlas med en korrekt användning av kryddor och matolja, vilket gynnar matsmältningen.

4) Balansera nervsystemets aktivitet
Vataobalans är en bakomliggande orsaken till smärttillstånd och balanseras av särskilda dieter, örter, rengöringsprogram, meditation, yoga och yogaandningsövningar.

5) Stresshantering
Överdriven mental, känslomässig och fysisk stress kan förvärra symtomen vid många kroniska smärttillstånd. Ayurveda behandlar det med massage och värme och genom olika yogaställningar.

6) Livsstil och vardag
En av de viktigaste faktorerna för en hälsosam fungerande vardag är att ha en livsstil som inte stör de naturliga kroppsliga rytmerna. Ayurveda skapar ett dagligt schema som kommer att öka balansen i din fysiologi och stödja läkningen i kroppen.

7) Motion och stretching
Ayurveda rekommenderar ordentliga stretchingövningar eftersom det har en mycket positiv effekt på cirkulation och nervsystem vilket hjälper kroppens läkning när det gäller många kroniska smärtor.

Läs mer

Ayurvediska behandlingsresor till Indien

Meditation mot smärta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar