söndag 30 oktober 2011

Ayurvedisk kost och Fibromyalgi

Experter inom ayurveda ser kosten som en hörnsten för att hantera fibromyalgi. De hävdar att fibromyalgipatienter är under ökad oxidativ stress och det finns forskning som visar antioxdanter kan vara till hjälp för att minska problemet. Forskning visar också att fibromyalgipatienter är känsliga för aspartam, mononatriumglutamat, och bensoater. De föreslår att fiskolja är ett bra komplement och du bör vara säker på att din kost innehåller en mängd olika grönsaker. Ett sätt är att din kost dagligen innehåller minst en röd, gul och grön grönsak.

Enligt Alan Logan, naturläkare säger: "Fokus bör ligga på örter som har en binjurestärkande effekt, även kända som adaptagener. De hjälper kroppen att anpassa sig till stress och stärka immunförsvaret, som lakrits rot, också ett bra anti-inflammatorisk rot, och en underbar ört från Indien kallas withania rot som är bra för stress, smärta och inflammation. Nordamerikansk ginseng är bra som en allmänt stärkande ört. Klassisk antiinflammatoriska örter inkluderar Willow bark för inflammation och smärta, Jamaicanskt hundkäx och älggräs. Passionsblomma är bra för nervsystemet och muskelvärk. Dessutom fungerar, rosmarin, både internt och externt. Du kan också göra en mild massage med eteriska oljor av lavendel och rosmarin. "

Blair Lamb, VD, säger: "Visst, alla typer av andning och avslappningstekniker kommer att hjälpa. Feldenkrais hjälper dig att använda din kropp på ett mer balanserat sätt. Du lär dig att minska ansträngningen, så att cirkulationen kommer att förbättras. Personer med fibromyalgi är vanligtvis mycket spända och fyllda av obehag. En övning för att minska stress och även sitt emotionella tillstånd kan vara mycket fördelaktigt. Den enkla utövandet av bukandning, följ dina andetag så att magen att försiktigt expanderar och sjunker ihop, föreställ dig en ballong i magen som växer till dubbel storlek och fokusera din uppmärksamhet på din andning. Utveckla detta fokus till ett tillstånd där du faktiskt kan styra andningen till olika delar av kroppen, vilket skapar djup avspänning. "

Detta kallas kroppskänning och är mycket verksamt.

Läs mer

Meditation mot smärta

Ayurveda i Indien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar